מתכון להכנת עוף ממולא היישר מהמטבח של אורנה בהלול
אפרט את אופן ההכנה ותוך כדי את המרכיבים:
לוקחים עוף בינוני שלם, מנקים היטב ומורחים את העוף היטב מבפנים ומבחוץ בכפית אחת של מלח, פפריקה, וחצי כפית פלפל שחור.
אופן הכנת האורז הממולא
כוס אחת אורז שטוף, מטגנים ב- 2 כפות שמן בצל קצוץ עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים את האורז השטוף, ממשיכים לטגן קלות את האורז מוסיפים כוס ו- 3/4 מים, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ו- 2 כפיות אבקת מרק עוף. מרתיחים את הכל, לאחר שרתח מחלישים את הגז ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
טיפ- לאחר הכנת האורז מומלץ לשים מגבת מתחת למכסה הסיר וכך כשהאורז מתקרר המגבת תאסוף אליה את הנוזלים המיותרים הנפלטים מהאורז.
חוזרים לעוף
מוסיפים כ-100 גרם צנוברים קלויים וממלאים את העוף באורז שהוכן קודם.
מעמידים את העוף על הגרון וממלאים עם כף בתוך החלל של העוף וגם בין עור העוף לחזה העוף ממלאים גם באורז-דבר הנותן טעם מיוחד יותר לאורז (וגם כדי לנצל את כל כמות האורז שהוכנה ממלאים גם מתחת לעור של חזה העוף) ולבסוף סוגרים את העוף עם קיסמי שיניים.
מכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך שעה וחצי עד שעה ו- 3/4 עד שהעור נהיה שחום ואפוי.
לאחר הוצאת העוף מהתנור גוזרים במספרי עוף את חתיכת העוף השלם לחלקים ומוציאים בזהירות את מילוי האורז לתוך כלי נפרד ומגישים חם לשולחן.
ניתן גם להגיש את העוף הממולא ביחד עם האורז לפי בחירה.
בתאבון!
אפרט את אופן ההכנה ותוך כדי את המרכיבים:
לוקחים עוף בינוני שלם, מנקים היטב ומורחים את העוף היטב מבפנים ומבחוץ בכפית אחת של מלח, פפריקה, וחצי כפית פלפל שחור.
אופן הכנת האורז הממולא
כוס אחת אורז שטוף, מטגנים ב- 2 כפות שמן בצל קצוץ עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים את האורז השטוף, ממשיכים לטגן קלות את האורז מוסיפים כוס ו- 3/4 מים, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ו- 2 כפיות אבקת מרק עוף. מרתיחים את הכל, לאחר שרתח מחלישים את הגז ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
טיפ- לאחר הכנת האורז מומלץ לשים מגבת מתחת למכסה הסיר וכך כשהאורז מתקרר המגבת תאסוף אליה את הנוזלים המיותרים הנפלטים מהאורז.
חוזרים לעוף
מוסיפים כ-100 גרם צנוברים קלויים וממלאים את העוף באורז שהוכן קודם.
מעמידים את העוף על הגרון וממלאים עם כף בתוך החלל של העוף וגם בין עור העוף לחזה העוף ממלאים גם באורז-דבר הנותן טעם מיוחד יותר לאורז (וגם כדי לנצל את כל כמות האורז שהוכנה ממלאים גם מתחת לעור של חזה העוף) ולבסוף סוגרים את העוף עם קיסמי שיניים.
מכניסים לתנור בחום של 175 מעלות למשך שעה וחצי עד שעה ו- 3/4 עד שהעור נהיה שחום ואפוי.
לאחר הוצאת העוף מהתנור גוזרים במספרי עוף את חתיכת העוף השלם לחלקים ומוציאים בזהירות את מילוי האורז לתוך כלי נפרד ומגישים חם לשולחן.
ניתן גם להגיש את העוף הממולא ביחד עם האורז לפי בחירה.
בתאבון!
להגדלה לחצו על התמונות
ב-ת-א-ב-ו-ן !
יאמייייי(שימו לב לאורז הממולא מתחת לעור!)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה